fbpx

GYIK

Gyakran Ismételt Kérdések – Tudj meg mindent a SENSA24 használatáról az alábbi pontok segítségével!

I. Alkalmazás
1. Hogyan tudom letölteni a Sensa24 alkalmazást?

Az applikáció ingyen letölthető az App Store-ból IOS rendszerrel rendelkező készülékek vagy a Google Play webáruházból Android rendszerrel rendelkező készülékek esetében.

bezár
2. Szükség van a bluetooth eszközök párosítására?

A támogatott eszközök nagy része automatikusan csatlakozik az alkalmazáshoz az első mérés beküldésekor.
Csak a Transtek vérnyomásmérő és az Accu-Chek Instant vércukormérő esetében szükséges elvégezni a párosítást. A párosított és automatikusan kapcsolódó eszközök megtalálhatók az eszközök listájában, a kapcsolat sikerességét zöld pont jelzi.

Eszközök párosítása:
Transtek LS808: Ehhez elegendő elindítani az alkalmazást és a vérnyomásmérőn hosszan nyomni a 2-es felhasználó gombját. A sikeres párosítást a vérnyomásmérőn megjelenő szögletes zárójel jelzi.
Accu-Chek Instant: Az alkalmazás indítása után nyomja hosszan a vércukormérő bekapcsológombját, majd a megjelenő mezőkbe írja be a készülék hátoldalán található PIN kódot.

bezár
3. Hogyan tudom használni az alkalmazást?

Az alkalmazást – mérési naplóként – akár regisztráció nélkül is használható.
A teljes funkcionalitáshoz válaszd a leginkább megfelelő előfizetési csomagunkat a Vásárlás menüpont alatt.

bezár
4. Több mérés van a memóriában, mindet lementi a Sensa24?

A biztonságos használat érdekében a rendszer mindig csak a legfrissebb mérési adatot menti, így elkerülhető, hogy korábbi, illetve más által mért értékek alapján induljon riasztási folyamat.

bezár
5. Hogyan tudom megnézni, beteg rokonom méréseit?

Regisztrált felhasználóként az alkalmazás Rokonok menüjében a névre kattintva vagy a Riasztási- és Egészségügyi Beállítások weboldalon belépve a Kezelt fiókok menüben a névre kattintva érhetők el a mérések.

bezár
6. Hogyan tudom elvégezni a beállításokat?

A vásárláshoz, csomagokhoz, elérhetőséghez (email cím, telefonszám) kapcsolódó beállítások itt, a webáruház profil részletek pontja alatt módosíthatók, míg a riasztással kapcsolatos beállítások a Riasztási- és Egészségügyi Beállítások weboldalon érhetők el, az alkalmazás csak listázza a bevitt adatokat.

bezár
II. Regisztráció
1. A Sensa24 csak regisztráció után használható?

Nem, az alkalmazást – mérési naplóként – akár regisztráció nélkül is használható. A teljes funkcionalitáshoz regisztrációra és csomagelőfizetésre van szükség.

bezár
2. Miért érdemes regisztrálni?

Betegként: regisztráció és belépés után lehetőség nyílik riasztások beállítására, így kritikus mérés esetén időben érkezhet a segítség.
Rokonként: lehetőség van a beteg rokon adatainak, friss méréseinek megtekintésére, a weboldalon belépve a beállítások módosítására.

bezár
3. Hogyan tudom regisztrálni beteg rokonomat?

Ha beteg rokonodnak szeretnél csomagot vásárolni és regisztrálni, a szállítási adatok megadásakor válaszd a Másnak vásárolok opciót. Ilyenkor a kiválasztott csomag hozzátartozód részére kerül beállításra, te pedig ingyenes csomagba kerülsz.
Hozzátartozódnak meg is kell erősítenie regisztrációját a kiküldött levelünkben található linkre kattinva.
Ezen kívül beállítjuk, hogy az alkalmazásban hozzáférhess hozzátartozód méréseihez, valamint a Riasztási- és Egészségügyi Beállítások weboldalon a beállításaihoz is. Havonta kapsz összesítőt a mérésekről és kritikus mért érték esetén a csomagnak megfelelő riasztást kapod.

bezár
III. Beállítások
1. Hogyan tudom beállítani az értesítéseket és határértékeket?

A riasztással kapcsolatos beállítások a Riasztási- és Egészségügyi Beállítások weboldalon érhetők el, a bejelentkezéshez használd a regisztrációkor megadott email címet és a kapott jelszót.

bezár
2. Mi mit jelent a beállításokban?

A Riasztási- és Egészségügyi Beállítások weboldalon (web.sensa24.com) oldal Adatok menüpontja alatt elérhető beállítások részletei:

Előfizetés adatok: a webáruházban történt regisztráció során megadott adatok. Ezen adatok a webáruház Profil pontja alatt módosíthatók.

Egészségügyi adatok: itt olyan adatok adhatók meg, amik a mérési eredmények jobb kiértékelését segítik. Ha orvosoddal is megosztod adataid, feltétlenül töltsd ki a TAJ szám rovatot!

Riasztási értékek: itt beállítható, milyen vérnyomás- illetve vércukor értéknél kapjanak értesítést a beállított rokonok.

Riasztások: a riasztandó személyek elérhetőségei.

PDF jelentések: itt beállítható, kik kapják meg havonta emailben a mérési eredményeket.

Jogosultságkezelés: itt megadható, kik férjenek hozzá a Sensa24 fiókhoz. Figyelem: itt csak regisztrált felhasználóknak adható jogosultság!

Rokonok: innen érhetők el azon felhasználók adatai, akik jogosultságot adtak a hozzáféréshez. Lehetőség van arra is, hogy ezen felhasználók nevében haszáljuk a rendszert, ehhez elég a nevük melletti gombra kattintani.

Orvos: orvosod email címének megadásával közvetlen hozzáférést biztosíthatsz mérési eredményeihez – csak a Sensa24-ben regisztrált orvosok részére.

bezár
3. Használati útmutató

A rendszer írásos használati útmutatóját ide kattinva éred el

bezár
IV. Használat
1. Hogyan tudom megnézni a mért adatokat?

A korábbi mérések elérhetők a telefonos alkalmazásban, valamint a web.sensa24.com weboldalon belépve a megfelelő mérési mód kiválasztásával.

bezár
2. Hogyan tudom orvosomnak elküldeni mért eredményeimet?

A Riasztási- és Egészségügyi Beállítások weboldal Adatok menüjének PDF jelentések pontja alatt beállítható, ki kapja meg havonta rendszeresen emailben a mérési eredményeket.
Ha az orvos már regisztrált Sensa24 orvos-felhasználó, akkor elegendő az  email címét megadni az Orvos menüpontban, és kezelőorvosod bármikor hozzáférhet mérési eredményeihez.

bezár
3. Hogyan tudom letölteni mérési adataimat?

Megfelelő előfizetés megléte esetén 1-1 hónap adatainak letöltése a Havi összesítő menüből elérhető listában lehetséges.

bezár
4. Milyen méréseket végezhetek a Sensa24-gyel?

A Sensa24 segítségével rögzíthetők a vérnyomás-, vércukor- és testsúlyadatok.

bezár
5. Milyen eszközökkel tudom használni a Sensa24-et?

a Sensa24 jelenleg a következő mérőeszközöket támogatja automatikus adatátvitellel:

Vérnyomásmérők:
– Beurer BM54
– Beurer BM57
– Beurer BM85
– Transtek LS808-B
Vércukormérők:
– Dcont Nemere
– Accu-Chek Instant
Mérleg:
– Beurer GS485

Más típusú eszközzel végzett mérések eredményét pedig az alkalmazás Kézi bevitel funkciójának segítségével rögzíthetjük.

bezár
6. Hogyan tudom megvásárolni a megfelelő mérőeszközöket?

Az eszközök megvásárolhatók házhozszállítással a Vásárlás menüpont alatt.

bezár
7. Saját eszközeimmel is használhatom a Sensa24-et?

Igen,  a támogatott eszközök listáján szereplő mérőeszközökől Bluetoothon keresztül küldhetők a mérési eredményeik az alkalmazásba, az egyéb eszközökkel végzett mérések eredménye pedig az alkalmazás Kézi bevitel funkciójának segítségével rögzíthetők.

bezár
8. Más típusú mérőeszközzel is tudom használni a Sensa24-et?

Automatizált adatátvitel jelenleg a csak a támogatott eszközök listáján szereplő eszközökkel lehetséges, egyéb eszközökkel végzett mérések eredménye pedig az alkalmazás Kézi bevitel funkciójának segítségével rögzíthetők.

bezár
9. Hogyan tudok előfizetni a Sensa24-re?

A kiválasztott előfizetési csomag a Vásárlás menüpont alatt vásárolható meg.

bezár
10. Lassan jön át az adat a Dcont vércukormérőről, nincs valami gyorsabb mód?

De igen, ehhez – a vércukormérés után – elegendő háromszor lassan megnyomni az eszköz bekapcsoló (OK) gomját. Ezután a mért érték megjelenik az alkalmazásban, itt beállíthatja a pontos napszakot és beküldheti a mérést.

bezár
V. Hibaelhárítás
1. Mit tegyek, ha az alkalmazásban nem jelennek meg a mérési adatok?

A kapcsolat helyreállítható az adott eszköz törlésével, ehhez az eszközök menüben az adott eszközt húzza balra, kattints a szemetes ikonra. Ezután párosítsd újra az eszközt – ha szükséges – és végezz új mérést.

bezár
2. Továbbra sem jönnek át az adatok az eszközről, mit tegyek?

Lépj ki, majd újra be az alkalmazásba, ellenőrizd a párosított eszközöket, szükség esetén töröld azokat, majd végezz új mérést.

bezár
3. Új telefonomra is feltelepítettem az alkalmazást, de nem látom korábbi méréseimet

A már felöltött mérések letölthetők az alkalmazás korábbi mérések letöltése menüpontjára kattinva. Ilyenkor az alkalmazásból törlődnek a mérések, és letöltődik minden olyan mérés, ami a szerveren megtalálható.

bezár
4. Nem egyezik a mérőeszközön és az alkalmazásban a mérés időpontja.

A Sensa24 az adott mérőeszközről mindig a legfrissebb mérést menti, mégpedig az alkalmazást futtató telefon óráját használva, így elkerülhető az esetleges beállítási hiányosságból eredő szükségtelen riasztás.

bezár
5. Elállítódott a dátum a mérőeszközön, mit tegyek?

A Sensa24 az adott mérőeszközről mindig a legfrissebb mérést menti, mégpegig az alkalmazást futtató telefon óráját használva, így elkerülhető az esetleges beállítási hiányosságból eredő szükségtelen riasztás.

bezár
6. Nem találom a mérőeszközöm az eszközök listájában

A támogatott eszközök nagy része automatikusan csatlakozik az alkalmazáshoz az első mérés beküldésekor.
Csak a Transtek vérnyomásmérő és az Accu-Chek Instant vércukormérő esetében szükséges elvégezni a párosítást. A párosított és automatikusan kapcsolódó eszközök megtalálhatók az eszközök listájában, a kapcsolat sikerességét zöld pont jelzi.

bezár
További kérdésed van? Fordulj hozzánk bizalommal az alábbi űrlap segítségével!
Próbáld ki ingyen!